9 Bucket List in Edingurgh

scotland

Atena Nordului, orasul pub-urilor, capitala cu cele mai multe strazi inguste sau cotloane, Edinburgh este absolut fascinant. Capitala Scotiei este si unul dintre orasele din Europa cu cele mai multe biserici, o buna parte dintre acestea transformate in cluburi, restaurante sau case private.

Edinburgh este fermecator, toate casele poarta aceeasi culoare, un gri care-ti aminteste de Sherlock Holmes, iar seara casele si strazile sunt luminate intr-un galben difuz, exact ca felinarele secolelor XVIII – XIX.

Iata doar cateva din multele locuri unde poti merge in Edinburgh:

Royal Mile – cea mai veche strada din oras, cu cele mai frumoase magazine autohtone si cele mai vechi pub-uri, toate traditionale, intr-o atmosfera atat de pitoreasca si prietenoasa, primindu-si oaspetii din toata lumea.

Castelul Edinburgh – astrul capitalei scotiene, care vegheaza asupra impejurimilor centrului vechi. Este si cel mai potrivit loc pentru fotografii, orasul de aici se vede magnific. In fiecare an se desfasoara, pe esplanada din fata castelului, cel mai mare festival militar din lume.

Calton Hill – locul de unde se vede cel mai frumos Edinburgh la apus de soare. Toate monumentele asteapta parca sa fie pozate din acest loc. Tot aici se afla si primul observator astronic din Edinburgh, alaturi de monumentul lui Nelson. Si unul din motivele pentru care capitala Scotiei poarta denumirea de Atena Nordului este Parthenonul cu 12 coloane, ridicat pe aceasta colina.

Holyrood Palace – un palat absolut fascinant, cu interioare de poveste. Gasiti aici Apartamentele regale si ruinele capelei Reginei Mary (Mary Queen of Scots). Palatul este resedinta oficiala din Scttia a Reginei Elisabeta II

Britania – yahtul regal unde si-au petrecut luna de miere Printul Charles si Printesa Diana. Se poate vizita aici de la sufrageria regala pana la camerele personalului, cu paturile etajate.

National Portrait Gallery – un muzeu al portretelor extraordinar de interesant si captivant, cu portrete ale personajelor din istoria Scotiei.

Portobello – cea mai apropiata statiune de Edinburgh de la Marea Nordului. O plimbare pe jos pana aici este minunata, prin satul Duddingston, care pastreaza case traditionale vechi de secole, incadrate intr-un pitoresc inedit, chiar perfect in natura deosebita a Scotiei.

Princes Street – strada din Edinburgh cu cele mai multe magazine, perfecta pentru o zi de shopping. Gasiti aici nu doar haine, ci si magazine traditionale cu suveniruri, carti, jocuri si traditionalele carti postale, nelipsite de la britanici la orice eveniment

Rose Street – o alta strada veche din Edinburgh, cu cele mai multe pub-uri. Cu siguranta, in orice moment al zilei v-ati afla, gasiti aici un loc potrivit pentru a savura un fel de mancare sau o bautura traditional scotiana, ori din alta bucatarie. Oferta este foarte variata.

Ordinea 9 Bucket List in Edinburgh este aleatorie, nu m-am putut decide asupra unui singur loc, in schimb aceasta ar putea continua pana la 90 Bucket List in Edinburgh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete