Balneo, wellness si spa in Romania

DSC03477

O experienta exceptionala din nou, impreuna cu medicii de familie din Bucuresti si nu numai, pentru ca de aceasta data, am avut invitati medici de familie si din Constanta, Galati si Iasi.

Ne-am intalnit prima oara in septembrie, atunci cand am petrecut un sfarsit de saptamana pe litoralul romanesc, vizitand bazele de tratament de la Eforie Nord si Sud, Neptun, Saturn, Mangalia si Techirghiol. Duminica am petrecut-o la Amara, un loc de o liniste si curatenie impecabila.

De aceasta data infotripul a durat 5 zile si am vizitat statiunile din Transilvania, bazele balneare de la Covasna, Tusnad, Sovata, Salina de la Slanic Prahova si Praid. Iar doua zile le-am petrecut in Targu Mures, acolo unde a avut loc Forumul International pentru Turismul de Sanatate, motivul pentru care ne-am intalnit din nou, de aceasta data.

Intalnirea a fost benefica din toate punctele de vedere. Dincolo de socializare, informatiile primite pe parcursul vizitelor au fost foarte interesante, am aflat cu totii ce capacitate de refacere si intretinere detin locatiile din tara noastra, si am realizat potentialul medical si turistic din aceste zone. Statiunile turistice balneare arata din ce in ce mai bine, bazele de tratament sunt pline de pacienti, iar centrele wellness si spa vizitate de tot mai multi turisti.

Ma bucur mult pentru faptul ca Romania reuseste sa se ridice tot mai puternic pe acest segment al turismului, deocarece in tara noastra se afla o treime din izvoarele de ape minerale si curative din Europa. Iar dupa Franta, Romania ocupa locul 2 in Europa  tot in acest segment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete