Ghizii de turism nu sunt niciodata in vacanta!

20161126_113943Ghizii de turism nu sunt niciodata in vacanta! Adevarat! 

In general, toata lumea din jurul meu afirma cu uimire: “Iar te plimbi!” Raspunsul meu este mereu: “Bineinteles!”

20161126_114224Ma plimb si ma voi plimba toata viata, pentru ca nimic nu poate fi mai frumos si mai educativ decat calatoria. Poti citi enciclopedii, mii de carti si ghiduri turistice, nimic nu se compara cu trairile si simtirile din momentul vizitei unui loc.

Calatoria inseamna educatie si cultura, calatoria inseamna bun gust si arta, calatoria nu este doar despre a vizita un oras sau un obiectiv turistic, inseamna mult mai mult de atat.

20161126_115250Trebuie sa asculti povestea unui localnic, sa observi cum traiesc oamenii, cum se comporta, chiar si felul cum acestia merg pe strada. Sigur ca da! Londra nu se compara cu Amsterdam, Edinburgh nu se compara cu Paris, desi puse la un loc, toate sunt capitale.

Si oriunde te-ai afla nu uita de gastronomia locului, partea culinara face parte din cultura fiecarei tari: interesante feluri de mancare, vinuri, cafea, ceai, dulciuri si orice astfel de minune gastronomica.

Ghizii de turism ar trebui sa cunoasca toate aceste aspecte si sa le insufle turistilor faptul ca o calatorie inseamna o experienta, o experienta culturala si culinara deopotriva, evenimente speciale intr-un anumit moment al anului.

20161126_114510In urmatoarele 9 zile voi vizita impreuna cu un grup de 54 de turisti cele mai frumoase targuri de Craciun din Ungaria, Austria, Cehia, Slovacia si Germania. Am pregatit cele mai frumoase povesti si legende despre fiecare loc pe care il vom parcurge: Budapesta, Viena, Salzburg, Munchen, Rothenburg, Nuremberg, Berlin, Dresda, Praga, Bratislava; am pregatit muzica de Craciun, concerte si colinde, filme de prezentare, harti, albume foto, dar si muzica de distractie si cateva filme bune, toate cu nominalizari la Oscar.20161126_114315

Asa arata bagajul unui ghid de turism dornic sa le ofere turistilor pe care ii insoteste cele mai frumoase experiente, zile de poveste si o vacanta de neuitat! Si nu am uitat mascota, pe Tweety! :)

Acum urmeaza sa pregatesc si bagajul meu personal :)

Despre Targurile de Craciun am scris aci: http://alexandralazarescu.ro/turul-pietelor-de-craciun/ 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete