International Travel Conference ROMANIA

Ce spun turistii straini despre Romania? Le place enorm! Vin sa vada Bucovina si Maramures, sunt cuceriti de cultura noastra, de disponibilitatea si amabilitatea hotelierilor, de mancarea noastra atat de buna si bine gatita. Se indragostesc de legendele Romaniei si de istoria acestei tari, trecuta prin multe peripetii. “Peisajul este minunat si unic, locurile sunt pitoresti, iar oamenii sunt deosebiti.”– asa mi-au multumit pentru vacanta in Romania grupurile de turisti carora le-am aratat frumoasa Romanie.

Turistii trebuie sa viziteze Maramuresul, acolo unde se afla cei mai multi mesteri lemnari din tara. Materie prima avem suficienta, ramane doar ca mesterii sa sculpteze cu grija si migala fiecare bucatica de lemn. O lume de poveste! Si pentru ca am inceput povestea despre minunile Romaniei din Nordul tarii, Bucovina isi asteapta turistii dornici sa vada obiceiuri neclintite de veacuri. La Manastirea Agapia maicile lucreaza in atelierul de tesut covoare, cu degetele delicate, miscandu-le scurt si precis, impletind culorile minunate de lana naturala. Se intampla si la Tismana, in Oltenia, loc renumit pentru razboaiele de covoare ce se gasesc astazi chiar in casele localnicilor.

Olaritul este un mestesug autentic romanesc. Traditia olaritului si olari care si-au pastrat meseria din tata in fiu gasim astazi la Marginea si la Horezu. Adevarate opera de arta!

Despre vinuri nu mi-ar ajunge timpul si cuvintele sa descriu sentimentul si experienta turistilor plimbati pe la Cotnari, Recas, Samburesti, Ceptura, Pietroasele, Murfatlar sau Macin. Explorati drumul vinului impreuna cu strainii care vin sa “guste” Romania. Cat despre partea culinara a Romaniei mi-a ramas pentru totdeauna in minte: “Alexandra, in Romania branza si smantana au gust!” Da, au gust! Pentru ca Romania are gust, are varietate, are traditii, pitoresc si autentic, peisaje si natura – toate unice!

Cum le aratam si altora Romania? Cum ne promovam? Cum facem ca strainii sa afle de Romania?

International Travel Conference ROMANIA este un proiect indraznet, unic si promitator totodata, initiat de Cristina Patrascu – ghid de turism, freelancer si consultant PR pe diverse proiecte sau pentru diverse companii.

Acest eveniment este structurat in 3 sectiuni:

– incepand cu 30 mai 2015 are loc un infotrip in Romania pentru aproximativ 50 de participanti, ponderea cea mai mare, fiind numarul de jurnalisti straini, apoi bloggeri pasionati de turism si calatorii, ce  vor cunoaste frumusetile acestei tari altfel decat sunt prezentate. Vor avea loc evenimente in eveniment precedate de multe surprize in program;

– in data de 2 iunie 2015 va a avea loc la Casino Sinaia o Conferinta cu tema: “Romania’s Perfect” (numai cei acreditati vor participa), urmat de un cocktail;

– in data de 13 iunie 2015 se va desfasura intr-o oaza de liniste si relaxare, cunoscuta si frecventata, in mare parte iubitorilor de golf, Lac de Verde – Breaza: “Conferinta Internationala de Turism Romania“.

La aceasta conferinta sunt asteptati peste 300 de invitati: manageri in turism, specialisti in marketing, ghizi de turism, autoritati centrale si locale, invitati speciali. Acest eveniment va fi inregistrat integral si transmis LIVE in limba romana si engleza.

La eveniment nu exista taxa de participare. Singura conditie, pentru a fi inscrisi pe lista invitatilor este sa trimiteti AICI un email cu subiectul “ROMANIA” .

Pentru acreditarea bloggerilor subiectul mesajului sa fie: “Acreditare Blogger“. Hashtag-ul oficial al acestor evenimente este: #LoveRomania 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete