Legenda Marii Ionice

zeusA fost odata o fata frumoasa, pe numele ei Io, o tanara din Cetatea Argos, preoteasca in Templul Zeitei Hera si nimeni alta decat fiica Zeului Raurilor Inachus.

Se spune ca Zeus se indragosteste de Io si o rapeste pe aceasta, ducand-o sub o perdea de nori starnita special de Stapanul Zeilor, pentru a nu fi vazuti de Hera iubindu-se.

Hera insa banuieste iubirea dintre cei doi, iar atunci, Zeus dandu-si seama de istetimea sotiei sale, o transforma pe Io intr-o junica alba, pentru a o proteja.

Hera, capricioasa din fire, ii cere lui Zeus in dar tocmai junica aceea alba, pe care o zareste alergand in voie, adica pe Io, pe care i-o incredinteaza lui Argos, un monstru cu 100 de ochi.

marea ionicaZeus afla rautatea facuta de Hera, sotia sa, si din dragoste pentru Io, iubita sa, porunceste lui Hermes sa-l omoare pe Argos pentru a o elibera astfel pe fata cea frumoasa de care era atat de indragostit.

Io scapa de aceasta data, insa Hera tot nu-i da pace fetei, trimite un taun pe urmele acesteia. Fricoasa, Io fuge de taun si strabate astfel tot tarmul Marii Ionice de astazi, care ii poarta numele.

Io ajunge apoi in Egipt, acolo unde Zeus o preschimba din nou in om. Regele Egiptean Osiris este uimit de frumusetea fetei, se indragoste de iubita lui Zeus si o cere de sotie. Astfel Io devine Regina Isis a Egiptului.

Marea Ionica este componenta a Marii Mediterane, fiind situata intre Sudul Italiei si Vestul Greciei. Sicilia este limita dintre Marea Ionica si Marea Mediterana, iar Marea Ionica comunica cu Marea Egee prin Golful Corint si Canalul Corint.

Insulele Marii Ionice: Corfu, Lefkada, Kefalonia, Ithaca si Zakynthos apartin Greciei si ofera turistilor destinatii ideale de petrecere a vacantei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete