Materialismul de astazi, superficialitatea de maine

Materialismul, necesar sau nu, ne conduce pe fiecare dintre noi catre superficialitate, de fapt.

Ti-ai dorit vreodata, macar pentru cateva clipe, sa traiesti intr-o lume cu totul altfel? Lumea adevarata de fapt, nu aceea creata de noi, cu fel si fel de masti scumpe, care nu ascund altceva decat sentimentele pure ale oamenilor, deveniti introvertiti si jenati de intregul mediu inconjurator, dominat si acesta de latura materiala.

Cu siguranta, macar o data in locul trandafirilor impunatori si totodata considerati scumpi, ti-ai fi dorit sa primesti lalele sau flori frumos mirositoare, de primavara ori de toamna, care sa dureze o saptamana in dormitorul tau si sa fie daruite cu toata dragostea, nu doar pentru a uimi, asa-i?

Te-ai gandit cum te-ai simti intr-un loc romantic, acolo unde se aud doar valurile marii, iar plaja este doar a ta si a jumatatii tale? Ai mai vazut de curand un rasarit de soare, la care sa stati amandoi inveliti in aceeasi patura, sa va incalziti inainte ca razele sa va-ncalzeasca? Sau ai vazut cumva luna cum vegheaza un intreg oras noaptea, cum lumineaza cu razele-i puternice fiecare luminis din parc?

Nici n-aveai cum, caci nici in parc n-ai mai fost demult, asa-i? O plimbare in toiul unei nopti de vara, cand este momentul cel mai potrivit sa respiri aer curat, sau iarna, in mijlocul zilei, atunci cand zapada straluceste in bataia soarelui cu dinti, toate iti lipsesc.

Te las sa te gandesti: ce vrei de fapt de la tine si de la unica viata ce-o traiesti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete