Top 5 plaje din Lefkada

Primul lucru la care va ganditi atunci cand mergeti intr-o vacanta pe o insula este: unde facem plaja? Dar, daca insula aleasa este Lefkada, atunci nu trebuie sa va faceti griji in privinta plajelor. In afara de faptul ca sunt diversificate, lungi, aerisite si foarte frumoase, plajele insulei Lefkada sunt si suficiente, astfel incat aglomeratia este chiar ultimul lucru de care ar trebui sa va preocupati.

egremni_1

Egremni este una dintre cele mai frumoase plaje din Lefkada si se afla pe coasta de vest a insulei. Este un paradis de culori pe care il intalniti doar la plajele izolate, iar aceste culori amintesc de plajele din Caraibe. Aveti doua posibilitati de acces la aceasta plaja: pe mare cu barca ori cu vaporul, sau pe uscat, iar in acest caz pana la Plaja Egremni se coboara 350 de trepte. Insa nu va lasati speriati de numarul treptelor, experienta va fi de neuitat!

Pefkoulia este o plaja cu adevarat greceasca, pitoreasca si autentica, unde pinii coboara pana aproape de mare, zonele de umbra fiind cu adevarat apreciate in zilele toride ale verii. Marea este foarte frumoasa la Plaja Pefkoulia, iar nisipul este la fel de alb, ca pe toata coasta de vest ale insulei.

 

Kathisma-Beach

Kathisma este o plaja amenajata si primitoare. Candva, era cunoscuta ca si plaja nudistilor, iar astazi a devenit una dintre cele mai cunoscute plaje din Lefkada. La plaja Kathisma se afla cateva baruri si taverne, care dau acestui loc un aspect usor comercial, dar totul spre confortul turistilor.

Milos este o plaja foarte aproape de Agios Nikitas, o asezare traditionala din insula Lefkada. Plaja Milos are culori splendide: nisipul alb deosebit, marea de un turcuaz unic si pinii intr-un alt ton de verde, ce coboara pe stanci, pana foarte aproape de nisip. Pentru a ajunge la plaja Milos drumul va conduce printr-o padure pitoreasca, urcand un deal, iar la coborarea acestuia catre plaja peisajul care se deschide este fara cuvinte!

porto katziki

Porto Katsiki este cea mai cunoscuta plaja din Lefkada si este considerata totodata si una dintre cele mai frumoase plaje ale Greciei. Pentru cine a vizitat Zakynthos inainte de Lefkada, Porto Katsiki este Navaggio al Insulei Lefkada. Marea este extraordinar de curata, cristalina, de un turcuaz unic, toate acestea in contrast cu albul stancilor ce coboara pana la nisipul de la Porto Katsiki, la fel de alb.

Daca vizitati Insula Lefkada nu ocoliti plajele Gialos si Mikros Gialos, si de asemenea plaja Gyra poate fi o optiune pentru o zi linistita intr-un sejur la mare.

Plaja din statiunea Vassiliki este o alegere buna pentru iubitorii sporturilor de apa, aici se practica windsurfing. Iar daca luati vaporasul (taxi boat) din portul Vassiliki veti descoperi un loc de poveste: Plaja Agiofili, un loc unde obligatoriu trebuie sa aveti ochelarii de snorkeling pentru a inota cu pestisorii Marii Ionice.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete