Yahtul Regal Britannia

1Yahtul Regal Britannia este considerat una dintre atractiile top din Edinburgh. Numarul vizitatorilor, in anul 2012, a fost de aproximativ 300.000, conform surselor oficiale de presa din Scotia. Anul acesta Britannia sarbatoreste 60 ani. Pe 16 aprilie 1953, Yahtul Regal a fost lansat si coincide, in mod surprinzator, sau nu, cu incoronarea Reginei Elizabeta II (2 Iunie 1953).

Yahtul Regal Britannia a deservit familia regala timp de 40 ani si a parcurs peste 1 milion de mile, devenind astfel cel mai faimos vapor. De asemenea, Britannia a jucat un rol important si in istoria Marii Britanii, astfel ca multe momente au fost marcate la bordul impresionantului vapor, cotat ca fiind o ambarcatiune de 5 stele.

Yahtul Regal Britannia a primit 968 de vizite oficiale, aici s-au petrecut 4 luni de miere, printre care si cea a Printesei Diana cu Printul Charles. De asemenea, Yahtul Regal Britannia a strabatut peste 600 porturi si 135 tari, iar ca distanta parcursa, echivalentul unui tur in jurul lumii in fiecare an.

Designul interiorului yahtului ii apartine Ducelui de Edinburgh, iar Britannia a fost conceputa pentru a servi drept spital in timpul razboaielor, insa scopul acesta nu a fost atins niciodata. Albastrul inchis, care inlocuieste negrul clasic al vaselor, a fost ales de Regina Elizabeta II.

2Britannia a avut de-a lungul timpului 9 admirali, 220 marinari si 20 ofiteri. Serviciile la bordul vasului erau unele luxoase pentru vremea la care el a fost conceput: o punte spectaculoasa, sali de mese si sufragerii imense, sali de ralaxare, dormitoare, birouri, spalatorie si calcatorie. Se poate vizita si nivelul unde dormea echipajul si cei care contribuiau la bunul mers al navei, acolo unde, cu siguranta, va vor impresiona paturile suprapuse si spatiul extraordinar de modest, fata de luxul de la etajele superioare.

 

Iar Majestatea sa, Regina Elisabeta II spune: “Britannia este singurul loc unde, cu adevarat, ma relaxez”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *