Bucovina si Republica Moldova – potential turistic infinit: “travel in time, anytime”

Gerard`s Hotel din Radauti a fost gazda unui eveniment promitator: Analiza potentialului turistic –  Bucovina si Republica Moldova, organizat la initiativa lui Ciprian Slemco, ghid de turism specializat pe Romania, Ucraina si Republica Moldova. Ciprian Slemco reprezinta si Agentia de turism Irene`s Travel din Suceava, precum si conceptul Hello Bucovina, al carui slogan mi-a placut enorm si cred ca se potriveste oriunde si oricand vorbim despre turism: “travel in time, anytime”.

Ciprian a organizat un tur exceptional al principalelor obiective turistice si religioase din zona Bucovinei: Manastirile Humor si Voronet, Marginea – centrul de prelucrare al ceramicii negre, unic in lume, Manastirile Sucevita si Moldovita. Iar turul a continuat cu orasele Botosani si Iasi, unde oaspetii din Republica Moldova au fost intampinati de autoritatile locale si de ghizi locali, foarte bine pregatiti, care i-au plimbat in centrele istorice ale celor doua orase.

Este nevoie de astfel de intalniri unde sa ne cunoastem, sa schimbam pareri, sa invatam unii de la altii si sa formam o echipa. Republica Moldova are nevoie de sustinerea Romaniei si invers, in ceea ce priveste schimbul de turisti intre cele doua tari vecine. Proiectele sunt indraznete, la Conferinta s-au evidentiat cateva prezentari chiar inedite: Olga Bordianu ne-a povestit despre Cricova, Alex Gutsaga ne-a prezentat proiectul Hai la tara, Sergiu de la Agentia de turism Star-tur ne-a vorbit despre tururile organizate prin portalul calatorie.md.

La eveniment a fost prezenta si Catalina Adam, care reprezinta Federatia de Promovare a Turismului din Republica Moldova si Agentia de turism Easy Travel din Chisinau. Catalina sustine proiectele de promovare si vine mereu in ajutorul colegilor din turism.
Am oferit reprezentatilor din Republica Moldova sansa de a se promova, alaturand Campaniei de promovare Vreau sa fiu turist in Romania, o surioara: Vreau sa fiu turisti in Moldova!
Am incurajat agentii de turism si oaspetii din Republica Moldova sa faca publice pachetele turistice pentru excursiile si circuitele de dincolo de Prut.
Iar Bucovina s-a alaturat si ea campaniei de promovare prin pagina: Vreau sa fiu turist in Bucovina!

“travel in time, anytime” in Bucovina si Republica Moldova! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete