Delegatia FIJET – oaspeti in Oltenia

Nu ma pot hotari niciodata care dintre regiunile tarii noastre este cea mai frumoasa. Insa, cunosc un singur sentiment, oriunde m-as afla aici: Vreau sa fiu turist in Romania!

Asa am inceput Povestea Gorjului impreuna cu invitatii FIJET (Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme) din Bulgaria, Rusia, Slovenia, Croatia, USA, Estonia, Italia, Cehia, Belgia, Spania, Serbia, Suedia, Slovacia si, bineinteles, Romania.1394155_540596259352285_1785227065_n

Gazdele noastre ne-au intampinat la intrarea in judetul Gorj cu cozonac, tuica, vin si simbolul Olteniei – paine si sare, despre care se spune ca aduce sanatate si belsug. Am vizitat Manastirea Polovragi, apoi am facut o plimbare superba pe Transpalpina, iar dupa-amiaza am strabatut Axa Brancusi, povestind oaspetilor nostri despre operele marelui sculptor: Masa Tacerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului. La apusul soarelui, a avut loc si deschiderea oficiala a evenimentului, atunci cand in jurul Coloanei Infinitului au fost aprinse si ridicate spre cer lampioane pe care scria: GOLDEN APPLE – BRANCUSI – TG JIU – GORJ.

Au fost patru zile insorite pline de evenimente si vizite deosebite. Am vizitat impreuna cu oaspetii nostri FIJET Casa Memoriala Constantin Brancusi de la Hobita, am participat la Festivalul Raciturilor de la Pestisani, am vizitat Manastirea Tismana si Cheile Sohodolului, iar seara celei de-a doua zi am facut un scurt popas si la Casa Memoriala Maria Apostol.

A urmat cea de-a treia zi in care am vizitat centrul orasului Targu Jiu, Mausoleul Ecaterina Teodoriu si Biserica Sfintii Voievozi, Casa Memoriala Ecaterina Teodoroiu, iar dupa-amiaza ne-am deplasat pe Defileul Jiului catre Manastirea Lainici. Am incheiat ziua cu o vizita deosebita la Muzeul Satului din Curtisoara, cu un popas la Casa Gheorghe Tatarascu.

Vizita in Tinutul Gorjului am incheiat-o in cea de-a patra zi cu intalnirea oficiala in Sala Maura de la Consiliul Judetean, acolo unde Oficialii Judetului si ai Primariei Targu Jiu au primit cu mare drag delegatia FIJET, careia i-au adresat un mesaj subtil si emotionant: “V-am invitat in Gorj sa traiti povestea Gorjului, explorand gradina Carpatilor, cu speranta ca ceea ce ne-a lasat Brancusi merita sa primeasca MARUL DE AUR pentru inedit, originalitate, unicitate si autenticitate.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete