Palace of Holyroodhouse

holyroodPalatul Holyroodhouse, din Edinburgh, este actuala resedinta oficiala din Scotia a Majestatii Sale, Regina Elisabeta II. Aici vizitatorii pot admira apartamentele regale, folosite chiar si in prezent de familia regala, si foarte bine intretinute si, de asemenea, gradinile si ruinele Capelei Holyrood.

La Palatul Holyroodhouse se primesc cele mai importante vizite, in septembrie 2010 a fost oaspete al Reginei, aici, Papa  Benedict XVI. Apartamentele regale sunt renumite pentru tavanele impresionante si tapiseriile foarte bine conservate de-a lungul timpului. Puteti vizita si dormitorul celei mai populare Regine a Scotiei: Mary Queen of Scots`, dormitor in care s-au intamplat, de-a lungul istoriei, si 2 crime socante: secretarul si confesorul sau Rizzio a fost omorat aici, apoi sotul sau, Lordul Darnley, a fost asasinat tot in apartamentul privat al Reginei Mary.

O legenda medievala spune ca in anul 1128, Regele David I a fondat Capela Holyrood, in urma unui vis, in care a vazut chiar in locul unde avea sa creasca aceasta capela, un cerb cu o cruce intre coarne. Capela a fost locul incoronarii regilor Scotiei si chiar al lui Charles I, urmand apoi, din pacate, anul 1768, an in care capela a fost abandonata, in urma prabusirii acoperisului. Poate cea mai interesanta perioada a locului acesta mistic este chiar aceea de dupa 1768, pentru ca ruinele Capelei Holyrood au inspirat si au influentat, deopotriva, numerosi artisti si scriitori.edinburgh

Palatul Holyroodhouse are si o gradina absolut exceptionala. O plimbare pe aleile cu pietris, atat de aproape de atmosfera regala si perioada cand Palatul a fost construit, o plimbare printre multele specii de flori si arbusti este exact elementul potrivit pentru a incheia vizita la Palatul Holyroodhouse si, de ce nu, locul ideal pentru fotografii si o pauza binemeritata in iarba de un verde nemaintalnit, un verde pe care il intalnesti doar in Scotia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete