Israel este o treapta spirituala urcata in viata!

IERUSALIM1

In sufletul fiecarui om care este indragostit de cunoastere prin calatorie exista cateva locuri unde acesta viseaza sa ajunga. Cu siguranta pe lista se afla batranul Constantinopol, legendara Atena, antica Roma si fascinantul Ierusalim, aceasta destinatie atat de controversata in ultimul timp: Israel!
“Controversata” pentru ca aici traiesc musulmani, crestini, evrei, toti impart acelasi pamant: Pamantul Sfant! Tara Sfanta! Aceasta minune a lumii pe care Dumnezeu a lasat-o, tocmai pentru a intelege ca Divinitatea este una singura, indiferent de forma si organizarea sa, credinta este Dumnezeu, oricum s-ar numi acesta.
Musulmanii sunt chemati la rugaciune vinerea, strazile sunt pline de domni ce-si duc tacticos covorasul cu ei pentru a se ruga. Sambata este pentru evrei. Iar duminica toti crestinii merg la slujba. Fenomenul este cu atat mai complex cu cat toate lacasurile de cult din religiile amintite se afla in aceeasi cetate, in acelasi oras, in aceeasi tara, pe acelasi pamant.
Israel este este o legenda si o poveste. Ierusalim este locul care se traieste si se simte cu fiecare coltisor vizitat. Iar aceasta calatorie nu ai cum sa o intelegi decat in momentul in care esti aici.
Si povestea merge mai departe, si mai departe, pentru ca noi suntem datori sa o facem cunoscuta tuturor: Israel – intalnirea religiilor devenite minuni fascinante legendare!

Israel nu este o vacanta, o excursie sau un pelerinaj! Israel este o treapta spirituala urcata in viata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete