Olanda – Tara Morilor de Vant

Amsterdam: Houses along the Amstel River

Cand spui Olanda te gandesti imediat la “Tara Morilor de Vant” sau “Tara Lalelelor” si, fara indoiala, la fermecatorul Amsterdam, poate cel mai vizitat oras olandez si, cu siguranta, orasul cu cele mai multe biciclete. Spatiile verzi intinse cat vezi cu ochii, gradul ridicat de civilizatie si nivelul de trai fac din Olanda o destinatie placuta, ce-ti trezeste emotii si dorinte grandioase.

Cele mai frumoase flori se gasesc in Parcul central din Amsterdam: Vondelpark, deja monument national, care atrage mii de oameni zilnic, pentru restaurantele si barurile deschise turistilor, alaturi de o casa a ceaiului, un muzeu al filmului si un teatru in aer liber ce functioneaza aici pe perioada verii. De asemenea, podul Magere Brug este unul dintre cele mai pitoresti din oras, iar noaptea este foarte frumos luminat.

O vizita completa la Amsterdam inseamna sa savurezi frumusetea canalelor intr-o spectaculoasa plimbare cu barca. Reteaua de canale a Amsterdamului este inscrisa din anul 2010 in patrimoniul mondial UNESCO, aceasta datand din secolul al 17-lea. Fiecare canal este unic si are ceva aparte, insa neaparat trebuie sa te plimbi pe Golden Band, canalul dintre Leidsestraat si Vijzelstraat, cu cele mai frumoase case pe apa din Amsterdam.

Intr-o plimbare in Amsterdam trebuie sa ajungi la Canalul Singel, faimos pentru piata de flori plutitoare. Aici s-a organizat pentru prima data piata de flori in anul 1862, urmand ca apoi aceasta sa devina cea mai cunoscuta din Olanda. Indiferent de floarea pe care o adora, orice persoana isi gaseste aici floarea preferata, intr-un infinit de culori si mirosuri proaspete, de la traditionalele lalele, pana la exoticele plante de apartament.

amsterdam

Si cum Olanda nu inseamna doar Amsterdam, o reala bijuterie ce nu trebuie sa o ratezi este Madurodam. Un parc inedit, de fapt un intreg oras, care reprezinta Olanda in miniatura se afla in sudul tarii de mai bine de 60 de ani. In 2012 a fost finalizata si renovarea acestuia, iar cladirile, canalele, pietele, morile de vant, aeroportul Schiphol, portul din Rotterdam, Dam Square si multe alte embleme reprezentative olandeze, replicate pana la cel mai mic detaliu, isi asteapta vizitatorii.

Nu pleca din Olanda pana nu vizitezi Keukenhof in orice anotimp ai fi, aici primavara gasesti cea mai spectaculoasa expozitie de lalele, vara, o expozitie de flori de toate culorile, iar toamna, o piata de flori imensa. Tot aici viziteaza si Gradina Japoneza cu decoratiuni mai elaborate chiar decat acelea specifice gradinilor japoneze traditionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete