Turul Pietelor de Craciun

Turul Pietelor de Craciun

Budapesta este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, atragand anual peste 4 milioane de turisti. Centrul Captalei Ungariei este inclus in UNESCO World Heritage, aici veti gasi cele mai importante izvoare de apa termala din lume, biserici marete, palate, privelisti de vis si veti avea posibilitatea sa luati o cina romantica pe un vapor care pluteste gratios pe Dunare. In Vörösmarty tér se organizeaza Targul de Craciun cu 150 de casute din lemn, deschis intre 18 noiembrie si 30 decembrie.

1Praga gazduieste si o piata de Craciun unica si spectaculoasa, deschisa din 26 noiembrie pana pe 6 ianuarie. Centrul istoric al orasului Praga este inclus pe lista UNESCO World Heritage din 1992 si este de o frumusete fara seaman. Cartierul evreiesc, Podul Charles sau Castelul Praga te asteapta sa le vizitezi! Praga este si un oras universitar, aglomerat si boem, iar in 2011 a fost pe locul 6 intre cele mai vizitate destinatii turistice din Europa. Targului de Craciun din Praga i se spune „Winter Wonderland“, insa numele lui in limba ceha este  “Vanochi trh”. Este unul dintre cele mai lungi targuri din intreaga Europa, pentru ca se inchide dupa Anul Nou, dar si unul cu cea mai multa istorie. Toata activitatea se desfasoara in centrul istoric al orasului, mai exact in Piata Orasului Vechi si in Piata Wenceslas. In Praga mai exista insa si targuri de Craciun mai mici, in Namesti Republiky si in Havelske Trizste.2

Austriecii au o bogata traditie gastronomica. Fie ca mananci intr-un restaurant de lux, fie ca vei gusta bucatele intr-o piata, iata ce nu ar trebui sa ratezi: Rindsuppe (supa de vita gustoasa), Gulasch, Apfelstrudel (faimosul strudel vienez), Germknödel (produs de patiserie cu crema de fructe), o caffe latte sau un cappuccino.

Târgul de Crăciun din Salzburg este cel mai vechi eveniment de acest gen din lume. Amenajat în fiecare an în piaţa din faţa faimoasei catedrale, evenimentul transformă, an de an, centrul oraşului în care s-a născut cel mai cunoscut colind din lume ”Noapte de vis”, într-un loc de poveste. Cu peste 90 de evenimente organizate pe parcursul celor cinci săptămâni în care este deschis, târgul de Crăciun din Salzburg oferă vizitatorilor un program social şi cultural variat, combinat cu plimbările şi şedinţele de shopping de la tarabele amenajate special şi împodobite de sărbătoare.

3Bratislava are unul dintre cele mai cautate targuri de Craciun din Europa. Daca vizitezi traditionalul Targ de Craciun din piata centrala a orasului, nu trebuie sa ratezi Cigánska pecienka – friptura tiganeasca din ficat de porc si sosul picant, painea cu untura si cu ceapa si lista, ca sacul lui Mos Craciun, este fara fund, toate mancaruri din bucataria nationala slovaca, ce dau savoare evenimentului.

Munchen este Capitala Bavariei si al treilea oras ca marime din Germania, dupa Berlin si Hamburg. La sfarsitul lui noiembrie isi deschide portile in Munchen una dintre cele mai frumoase piete de Craciun din Europa. Arhitectura cladirilor din jur, luminile spectaculoase, dar si oamenii fericiti care se aduna in jurul bradului de Craciun – toate alcatuiesc un tablou divin pe care trebuie sa il traiesti!

targuri-de-craciun-colajNurnberg organizeaza cel mai mare targ de Craciun din Germania, deschis din 30 noiembrie pana in 24 decembrie. Targul din inima orasului Nurnberg este vizitat anual de peste 2 milioane de turisti, prima sa atestare fiind din anul 1624, acesta fiind cel mai mare si mai faimos targ de Craciun al Germaniei. Menţionat prima dată în 1628, târgul datează încă de pe vremea lui Luther şi, de pe atunci, la tarabe se vindeau decoraţiuni de Crăciun realizate manual şi produse culinare.

Berlin uimeste prin Targul de Craciun amplasat la Palatul Charlottenburg din capitala Germaniei. Aici este decorul perfect pentru amenajarea unui târg de Crăciun somptuos.

Rotenburg pastreaza traditia! Odată pe an, oraşul medieval Rothenburg ob der Tauber, din centrul Germaniei, se transformă într-un loc desprins parcă din poveştile de iarnă. Târgul de Crăciun de aici datează încă din secolul al XV-lea şi de-a lungul celor 500 de ani s-a schimbat foarte puţin pentru că tradiţia a fost păstrată cu grijă în acest loc. Vizitatorii târgului găsesc de toate, începând cu dulciurile tradiţionale Crăciunului şi vinul fiert până la decoraţiuni pentru brad sau cadouri lucrate manual.

Va asteptam la Turul Pietelor de Craciun: http://holidayboutique.ro/circuite-autocar/turul-pietelor-de-craciun/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calator in lume

Despre orice

Interviuri

Poezie

Vreau sa fiu turist in Romania!

  • Etichete